ŞEHİT SELAHATTİN İLKOKULU
DAĞGÖL MAH. PAGAN CAD. Ş.S.İLKÖĞRETİM OKULU SİTESİ NO: 22A MERKEZ / HAKKARİ

VİZYON

"EĞİTİM, ÖĞRENCİYE SAYGIYLA BAŞLAR..." Okulumuzda öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul ederek;öğrenme için her türlü fırsatı vererek ;öğrencilerin ilgi, istidat ve kabiliyetleri istikametinde yetişmelerini, hayata ve üst öğrenime hazırlanmalarını sağlayarak; ailesinin ve toplumun sağlığı ile çevreyi korumak için gereken bilgi ve alışkanlıkları kazandırmak, tüm potansiyellerini bütüncül bir yaklaşımla hayat için kullanan mutlu, çevreci bireyler yetiştirmek ve Hakkari ilinin en başarılı okulu olmaktır.

MİSYON

Öğrencileri klasik eğitim sisteminden uzaklaştırıp Türk Milli Eğitimin amaçları doğrultusunda kendi varlıklarını gösterebilecekleri öğrenci merkezli, yapıcı ve yaratıcı düşünen bireyler olarak yetiştirmek. Bütün öğrencilerini, ilköğretimin gerektirdiği temel bilgilerle donanmış, bir üst eğitim kurumuna veya bir mesleğe en iyi şekilde yönlendirilmiş, bilgi kaynaklarına ulaşmasını bilen öğrenciler olarak mezun etmektir.

İKİLİ

İL MERKEZİ